Enhedslistens referat af byrådsmødet 24. februar 2014
- Detaljer
- Kategori: Arkiverede artikler
- Publiceret: Onsdag, 05. marts 2014 15:39
- Skrevet af Johnny Gregersen
- Visninger: 2946
Enhedslisten havde stillet to forslag til mødet den 24. februar i Slagelse Byråd. Det ene forslag handler om en indefrysningsordning for udgifter til tilslutning til kollektive anlæg, herunder kloakering. Forslaget går ud på følgende:
1. at ordningen med indefrysning af udgifter til tilslutning til kollektive anlæg udvides til at omfatte ansøgere på flexjob, flexydelse og SU,
2. at ovenstående ordning udvides til at omfatte ansøgere ramt af stormflod,
3. at ovenstående ordning udvides til at omfatte udgifter til bygning af godkendte diger,
4. at Slagelse Kommune tilslutter sig den såkaldte "Fakse ordning" for påtvungne kloakeringsarbejder,
5. at Slagelse Kommune iværksætter en "Fakse ordning" til dækning af stormflod tillige med godkendte diger.
Der var velvillig behandling af forslaget, og det endte med, at Socialdemokraterne stillede forslag om, at sagen oversendes til videre behandling i Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget med henblik på at finde en løsning på en finansieringsmodel af udgifter til tilslutning til kollektive anlæg, herunder kloakering evt. med inspiration fra andre kommuner. Dette blev vedtaget af et enigt byråd.
Enhedslisten havde også stillet forslag om, at en del af de 17,5 mio. kr., som Uddannelsesudvalget vil overføre fra fritidsordningerne til folkeskolen, føres tilbage til skolefritidsområdet, inklusive fritidshjem, fritids- og ungdomsklubber. Behandlingen af dette forslag gav anledning til mere diskussion, hvilket ikke mindst var interessant, fordi der var massivt fremmøde af folk fra fritidsordningerne. Der var over 50 tilhørere i alt til byrådsmødet.
Der var to afværgedagsordener til vores forslag.
Socialdemokraterne stillede forslag om, at sagen oversendes til Uddannelsesudvalget. Udvalget arbejder videre med løsninger, der sikrer kvalitetstilbud for børn og unge i fritiden, samt bekræfter at udvalget følger skolernes brug af pædagogisk personale i forbindelse med implementering af folkeskolereformen tæt.
Forslaget blev nedstemt, idet kun Socialdemokraterne stemte for, mens blå blok og Enhedslisten stemte imod.
Liberal Alliance stillede forslag om, at sagen oversendes til Uddannelsesudvalget, idet Byrådet pålægger udvalget at der etableres et samarbejde mellem skoleledere og ledere af fritidshjem og klubtilbud om udmøntningen.
Dette forslag blev vedtaget af Liberal Alliance, Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, mens 8 socialdemokrater stemte imod, og 4 socialdemokrater undlod at stemme.
Vi stemte for Liberal Alliances forslag, fordi vi derigennem fik størst imødekommelse af vores politik og af pædagogernes krav, når nu byrådet ikke bare vil vedtage vores forslag. Det svage punkt i Liberal Alliances forslag er den manglende omtale af skolefritidsordningerne.
Alt i alt må vi sige, at vi fik mere ud af byrådsmødet end forventet.