Den rette kurs? - eller konkurs?
- Detaljer
- Kategori: Nyheder
- Publiceret: Lørdag, 06. august 2016 09:50
- Visninger: 1709
Den rette kurs?
- eller konkurs?
Så er endnu et sportsprojekt ude i tovene og på vej mod konkurs.
Sjællandske torsdagsforside (4/8) varsler endnu en truende konkurs. Denne gang på tennisfronten, hvor Slagelse Tenniscenter er truet. Kilden til nyheden kan findes i dagsordenen for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets møde den 8. august. Her er et af punkterne om Slagelse Kommune skal indgå i en eller anden form for redningsplan. Se mere her.
Kort fortalt er problemet, at da man besluttede at bygge tenniscenteret baserede man stort set hele økonomien på et antal brugere fra Slagelse Tennisklub på forventet 1.100 medlemmer.
Der har i stedet været et markant fald i medlemsantallet og det nuværende antal medlemmer er på 230.
Da stort set hele Slagelse Tenniscenters indtægter er baseret på tennisklubbens lejebetalinger kan man godt se, at det ikke mere hænger sammen.
Hvad skal der så ske?
Nu er Slagelse en liberalstyret kommune, og man kunne derfor forvente, at en konkurs i et privat selskab skal det offentlige ikke involvere sig i og bruge skattekorner på.
Det er tilsyneladende ikke tilfældet her. På det kommende udvalgsmøde ligger der flere forslag til hvordan Slagelse Kommune kan ’redde’ situationen. Alle forslag ved hjælp af et større eller mindre forbrug af skattekroner. Forslagene kan ses på ovenstående dagsordenpunkt.
Borgmesteren og de borgerlige partier har jo også et problem. I den seneste tid har man kunne følge med i deres store bestræbelser for at gøre Slagelse til en stor idrætsby. Man forhandler i øjeblikket med Team Danmark om at blive en såkaldt eliteidrætskommune. Det er der også mange andre kommuner der gør. Derfor er det ikke særlig belejligt hvis endnu en idrætsgren i Slagelse går konkurs. Man har lige brugt mange millioner på et Sportscollege, hvor kun få idrætsudøvere er flyttet ind og historien om flagskibet FC Vestsjællands konkurs kender vi jo alle.
Løsningen på tennisproblemet bliver nok ifølge Udvalgsformand Troels Christensen (LA) at kommunen, igen for skattekroner, overtager tenniscentret, med en forventning om, at denne overtagelse kan bibringe nye indtægter i form af forskellige nye events i hallen.
Optimismen fejler ikke noget.
I et andet punkt på dagsordenen kan man læse om Aqua Park, det nye ’fyrtårn’ i Slagelse. Se mere her.
Udvalget skal diskutere et oplæg der skal forelægges byrådet. Fælles for de forslåede finansieringsmodeller i oplægget er, at kommunen skal indgå med betragtelige millionbeløb.
Det største usikkerhedsmoment er dog grundlaget for disse beregninger. Hele grundlaget baseres, i lighed med tenniscentret på antallet af brugere. Gruppen bag Aqua Park er et optimistiske med et bud på 300.000 - 500.000 besøgende pr. år. I kommuneoplægget regnes med to modeller på henholdsvis 300.000 og 200.000. Jo færre besøgende, jo dyrere bliver det for Slagelse Kommune.
En beregning på de kommunale omkostninger ved en konkurs er slet ikke med i oplægget.
Dette scenarie er ellers ikke uvæsentlig, idet der i hele projektet kalkuleres med at Slagelse Svømmehal skal rives ned og de kommunale svømmere skal lejes ind i det nye anlæg. Ved en evt. Aqua Parkkonkurs bliver kommunen med armene vredet om på ryggen nødt til at smide endnu flere kommunale skattekroner i projektet, hvis Slagelses borgere fortsat skal have svømmemuligheder.
Historierne om FC Vestsjælland og Slagelse Tenniscenter må være skræmmende for enhver fornuftig lokalpolitiker og give stof til eftertanke når man skal se på det nye Aqua Park projekt.
Mon ikke det er på tide, at holde begge ben på jorden i stedet for at bygge flere ’fyrtårne’.