Er det bedst med eller uden?
- Detaljer
- Kategori: Nyheder
- Publiceret: Tirsdag, 06. september 2016 14:43
- Skrevet af Johnny Gregersen
- Visninger: 1604
Er det bedst med
- eller uden?
Så svømmer Sjællandske igen over af begejstring over Slagelses placering i Dansk Industris rangering af de danske kommuners ’erhvervsvenlighed’.
Rangeringen er baseret på en tilkendegivelse af, hvad DI’s virksomheder synes om kommunernes forhold til og behandling af virksomhederne i de enkelte kommuner på forskellige områder.
Kommunerne bliver rangeret i forhold til hinanden og kan så bl.a. ved hjælp af pressen profilere sig overfor sine omgivelser.
Egentlig er undersøgelsens formål vel blot at spille de enkelte kommuner ud mod hinanden for at opnå størst mulig service/goder/(profit) generelt set.
Slagelse Erhvervscenter var heller ikke sen til at tildele sig selv laurbær for Slagelses placering og fremhæver enkeltpunkter, hvor der er sket en fremgang.
Flere detaljer af undersøgelsen kan ses her: (se her)
Borgmester Stén Knuth citeres i forbindelse med undersøgelsen i Sjællandske for følgende bemærkninger:
”Det er dog samtidig vigtigt for mig at sige, at analysen ikke er et styringsredskab og manual for vores kommune, men blot en indikator som fortæller os, om kommunen er på rette vej. Og det har analysen jo netop vist, at vi er…”
På rette vej?
Nu kan sager oftest ses på flere måder, og i stedet for begejstringen over, at Slagelse er gået frem på 7 områder ud af 11, kan man også vælge at fokusere på, hvor der er tilbagegang, - for det er der!
Punktet ’Overordnet vurdering af erhvervsvenlighed’ viser f.eks., at Slagelse er gået én plads tilbage i forhold til sidste år.
Det falder også i øjnene, at der ved kommunens velfærdsservice er sket en kraftig tilbagegang fra en placering fra 26 til 40.
DI's definition for vurderingen af velfærdsservice.
Mon det bliver let for Slagelse, at tiltrække nye ressourcestærke borgere, (f.eks. medarbejdere til de nye statsarbejdspladser) med denne bedømmelse.
I Sjællandskes artikler om undersøgelsen fremgår det også, at erhvervslivet i de kommende år kan få problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.
Og det kan jo undre at en by som Slagelse, der påberåber sig at være en uddannelsesby, kan have et sådant problem.
En af årsagerne kunne være, at man i flere år har forsømt at udvikle i folkeskolen, så den kunne levere flere unge, der er i stand til opfylde kravene for at blive optaget på erhvervsuddannelserne.
En anden årsag er, at det selv samme erhvervsliv samtidig har forsømt, at oprette de relevante praktikpladser.
Er det bedst med eller uden?
Lidt malurt i bægeret kommer der jo også, når Sorø kommune, kan opnå en større fremgang i erhvervsklimamålingen og samlet en bedre placering end Slagelse.
Helt uden erhvervscenter!